Mijn

verhaal

Op 22 jarige leeftijd…

 

​Ik realizeerde me dat ik mijn haar aan het verliezen was. Samen met mijn haar starte ik mijn zelf vertouwen te verliezen. Ik kon het niet meer staan en voelde dat ik iets moest doen om het te stopppen, een sort van haar verlies behandeling. Mijn ouders hebben gezond haar dus ik gokte dat het niks genetish was. Ik startte te denken: waarom ik?! Wat is de reden voor mijn kaalheid? En wat voor sort haar behandeling zal ik moeten krijgen? Ik startte met onderzoeken.
 

Over de Jaren onderzocht ik veel verschillende haar behandelingen of producten, dacht aan hypnotische behandelingen om mijn stress levels te verlagen (dat is beschouwd als een van de oorzaken voor het verlies van mijn haar). Ik leesde over de oorzaken voor kaalheid, ging naar doctors, gebruikte vreemd spul voor mijn haar. Ik was zelfs over een haar transplantatie aan het nadenken. Haar transplantatie is zo duur, ik kan niet geloven dat ik bijna mijn auto verkocht om mijn verloren haar terug te brengen (en ik zou poppenhaar hebben gekregen). Toen ontdekte ik dat ik genoeg testosterone had, dat bewijste dat ik een man ben, maar dat bracht niet mijn haar terug.


In de jaren dat ik aan haar verlies leed, beelde ik me vaak in hoe ik eruit zou zien als ik mijn haar zou afscheren. Iedere paar maanden tekende ik mijn hoofd en soms voegde ik een sik toe.
Ik had altijd mijn redenen voor het niet scheren van mijn hoofd, maar ik overwoog het voor een tijdje. Mijn vriendin wilde dat ik het niet deed, ik wachte en verspilde 5 jaar aan het lijden van haar verlies. Ik was druk met het onderzoeken van alles over de oorzaken en de behandeling voor mijn haar verlies.
 

Uiteindelijk voor onze huwelijk, vertelde ik mijn vriendin dat ik het moest doen (ik kon niet stoppen met denken aan de videograaf op het trouw feest, die zijn camera’s sterke licht direct op de plaats waar mijn hoofdhuid door de resten van mijn haar schijnt zou richten). Ik wilde zorgeloos voelen tijdens mijn huwelijks feest.
 

 

​​

Op een weekend bezocht ze haar ouders in een andere stad, omdat ze wist dat ik het ging doen!
Mijn vriend schoor me met zijn machine op #1. Toen bracht ik wat scheergel aan op mijn hoofdhuid en startte ik met het scheren van mijn hoofd met een Gillette scheermes.
Na het wassen van mijn hoofd was ik geschokt! Ik zag een witte glimmende hoofdhuid en het was van mij.
Ik wist dat ik het juiste had gedaan maar in de Spiegel kijken was geweldig en raar in dezelfde tijd.
Wat ik zag was een witte cirkel en twee donkere wenkbrouwen. (Dus ik starte een sik om het uit te balanceren en pas een jaar later kon ik zonder). Twee  blikken in de Spiegel en ik wist het. Iets ontbreekte… Yep het ontbreekte.

Mijn haar verlies miste!!